NemID til betting på mobil og tablet fra 2015

Om man hader den eller elsker at hade den, så er NemID kommet for at blive. Nu bliver NemID en nødvendig del af al betting på mobil, tablet, iphone, android og hvad du ellers måtte bære rundt på dig af mobilt tilbehør. De danske spillemyndigheder oplyser at danske bookmakere fra 2015 skal benytte NemID i deres log-in funktion.
 
Siden liberaliseringen af det danske spillemarked i 2012 har NemID været en integreret del af al online betting, og nu rammer den tekniske udvikling også de danske spiludbyderes mobile platforme. DanID, som udbyder NemID, har udviklet en java-platform, der også er brugbar til mobil, tablet og iphone. Det betyder at log-in og online betting via mobilenheder fra 2015 skal foregå med NemID.
 

Hvorfor NemID?

Odds og betting via danske bookmakeres hjemmeside kræver en godkendt identificering fra de danske myndigheder, og selvom det kan gøres ved f.eks. at indsende et print af sit pas, så har danske bookmakere taget NemID til sig, og gjort det til en standard ved log-in. Det er nemmere for dig og for bookmakerne. Men hvorfor skal vi egentlig bruge NemID til online betting?
 

Mobil betting med NemID
©Unibet – mobil betting

 
De danske spilmyndigheder har stillet som krav at bookmakere, der opererer på det danske marked, benytter en såkaldt OSCE-godkendt online sikkerhedssignatur til log-in. Og det gør de både for at beskytte spillerne og bookmakerne. Det var dog ikke begejstring, der mødte spillemyndighederne, da NemID blev indført som standard i al tilmelding og log-in – det var besværligt, tidskrævende og ville uden tvivl koste kunder.
 
Selvom både bookmakere og danske spillere syntes, at det var hovedrystende åndsvagt og bøvlet at indføre tvungen log-in til online betting med NemID, så er de sure smil faktisk vendt om til en positiv indstilling. Fra bookmakernes side har NemID været med til at bekæmpe online betting misbrug med f.eks. falske identiteter, stjålne kreditkort og bonus-misbrug , og det kommer i sidste ende online spillerne til gode.
 

NemID er ikke kun skidt – giver sikkerhed og bedre odds

Med øget sikkerhed kan de danske bookmakere nemlig udbyde en lang række odds bonusser og køre betting kampagner, der kommer odds spillere til gode. Så ja, det kan virke besværligt med den ekstra lap papir, som vi efterhånden alle sammen bærer rundt på, men noget godt er der kommet ud af det. Øget sikkerhed, højere odds og bedre odds bonusser.
 
Det er dog først fra den 1. januar 2015, at det bliver nødvendigt for de danske bookmakere at tilføre NemId til deres mobile bettingsider, så indtil da kan du benytte dig af de forskellige odds bonusser til mobillen. Bet365 har f.eks. en mobilbonus på op til 500 kr. ved første bet via mobillen, og UNIBET giver både nye og gamle kunder et freebet på 100 kr. ved odds fra mobil eller tablet.

Om forfatteren

forrige artikel
Boost weekendens Premier League odds med en SportingBet bonus
næste artikel
Odds på Danmarks EM kval og vind en iPhone 6