At spille på oddset kan være både underholdende og indbringende, men man kan ikke altid vinde. Med online spil og gambling er der en fare for, at man lader sig opsluge af spillet og bliver forblindet af den store gevinst. Derfor bør du spille ansvarligt, overveje dine spillevaner og ikke satse mere end du har råd til at tabe.

Ludomani og spilleafhængighed er noget som ofte rammer unge, og hos danske bookmakere skal man være minimum 18 år for at få lov til at åbne en konto. Så hvis du er ung, sportsinteresseret og passioneret spiller, så hold ekstra godt øje med dine spillevaner. For de fleste er odds og sportsvæddemål en hobby, der skaber lidt ekstra spænding om sport, men hvis du er i tvivl om din passion har taget overhånd, så er der hjælp at hente.

Sæt grænser

De fleste bookmakere opfordrer til at man sætter en valgfri grænse for sin indbetaling. Dermed kan man administrere sit spilleforbrug og bevare overblikket over ens indskud og indsatser. Man kan f.eks. sætte en daglig, ugentlig eller månedlig grænse for indbetalinger.

Spil på odds og sport er en hobby for rigtig mange mennesker, men hvis man fatter tvivl om ens evner til ansvarligt spil, så kan man vælge at udelukke sig selv fra online bookmakere og spiludbydere. ROFUS (Register over frivilligt udelukkede spillere) er et register over alle spillere, som frivilligt har ladet sig udelukke enten midlertidigt eller permanent fra at spille online eller på mobilen i Danmark. Det er de danske spillemyndigheder, som administrer listen.

Spørg til råds

Hvis du ikke kan tænke på andet end den store gevinst og altid føler dig bundet af det næste bet, så er det en god idé at dele dine spille vaner med andre. Tag kontakt til dine nærmeste, del dit spil med familien og spørg vennerne til råds.

Hvis ikke det er ligetil, så er der også en del anonym professionel hjælp af hente. Ludomani.dk er et godt sted at søge information og få afklaring. De har tests man kan tage, gode råd og gratis telefon linje. Se mere om hvad ludomani.dk kan tilbyde.