Siden 2021 har blev MitID en integreret del af det at spille online hos en bookmaker, da den nye digitale løsning overtog efter NemID. Derfor er det også svært at komme uden om, at man skal benytte MitID til at få en odds bonus. På mobil og tablet kan man dog stadig få en odds bonus uden at bruge MitID.

Men det korte svar på ovenstående spørgsmål må være ja. Det er både nemmere og mere sikkert at bruge sit NemID for at få en odds bonus. De mest attraktive odds bonusser er nemlig bookmakernes velkomstbonus, og for at få den, så skal man åbne en betting-konto, og til det kræves MitID. Man kan også åben en konto via sin mobil eller tablet, men den lille skærm gør det til en besværlig affære.

Hvorfor MitID?

MitID er indført for at sikre spillere og bookmakere imod svindel. Selvom det kan virke besværligt at rende rundt med det lille nummererede kort, så har det rent faktisk hjulpet bookmakerne med at bekæmpe svindel. I Danmark stiller spillemyndighederne det som et krav, at bookmakerne benytter en såkaldt OCES-godkendt digital signatur.

MitID gjorde det nemmere

En undersøgelse publiceret i magasinet eGaming Review viser at online brugere maksimalt vil benytte 4 minutter i en online sign-up proces. Her har indførelsen af MitID i stedet for NemID gjort det meget nemmere. Flere bookmakere er begyndt at kræve, at man blot opretter sig med MitID, fremfor at man skal udfylde en masse formularer og indtaster diverse oplysninger. Så processen er blevet noget hurtigere med MitID. Mens man med NemID kunne nøjes med at logge ind med en kode og sit brugernavn, når man spillede via mobilen, så skal MitID idag bruges ved login på både computere og mobilenheder.

Mobil odds bonus uden MitID

Selvom alle bookmaker blev pålagt, at de skulle benytte NemID til log-in på mobil og tablet fra 1. Januar 2015, så var der flere, der var meget længe om at udrulle denne funktion. Det har dog ændret sig med MitID, da funktionen på mobile enheder er blevet udrullet meget hurtigere. Du kan derfor ikke få en odds bonus i dag hos en bookmaker med dansk spillelicens, uden at du skal bruge MitID. Så husk at have din MitID-app klar, når du for eksempel vil kræve en Bet365 mobil odds bonus!

Gå tilbage til Odds Bonus FAQ.