Lige så mange odds bonusser der findes, lige så mange forskellige krav er der til, hvordan man kan gennemspille sin bonus og i sidste ende få den udbetalt.

Det første man må gøre sig selv klart er nemlig, at bookmakernes bonus ikke blot er en foræring af penge til at spille for. Der hører vise vilkår og krav med til en odds bonus, før at bonusbeløbet kan benyttes til videre odds spil eller blot hæves fra ens bookmaker konto. Det er disse bonus vilkår, som vi her vil præsentere og uddybe.

Kvalificerende bet

Til en række odds bonusser, såsom Freebet (på dansk også kendt som ’Gratis Spil’), skal man første sætte et såkaldt kvalificerende bet. Dette væddemål kvalificerer til at få en odds bonus. Værdien af ens kvalificerende væddemål bestemmer værdien af ens efterfølgende freebet.

Eksempel: Hvis en bookmaker tilbyder en freebet bonus, så kan bookmakeren sætte det som et krav, at du først sætter et bet med rigtige penge. Dette bet kvalificerer dig så til odds bonussen, og størrelsen af dit kvalificerende bet afgøre derefter størrelsen af dit freebet. Hvis dit kvalificerende bet er på 500 kr., så får du et freebet på tilsvarende 500 kr.

Med Freebet er kvalifikationskravet ofte at du sætter ét væddemål for rigtige penge inden du kan få bonussen på din konto. Bookmakere kan dog også stille det som et kvalifikationskrav, at man skal gennemspille sit indskud inden man får sin bonus indført på sin konto. Bet365’s velkomstbonus på 1000 kr. kræver for eksempel at du spiller dit indskud igennem 1 x til odds 1.50 inden du får bonussen ind på din konto.

Minimum & maksimum beløb
Et sidste kvalificerende bonus-krav omhandler bonus-beløbets størrelse. Bookmakerne benytter nemlig både minimum og maksimum grænser for, hvor stor en bonus de udbetaler. Minimum begrænsningen er det beløb, en spiller, som minimum, skal sætte ind på sin konto eller placere på et væddemål for at kvalificerer sig til odds bonussen. Maksimum begrænsningen er loftet for, hvor meget en bookmaker giver i bonus. Man kan således godt sætte flere penge ind på ens konto end det maksimale bonus beløb, men bonussen beregnes kun indtil det beløb, som bookmakeren nævner som den maksimale bonus.

Omsætningskrav & gennemspilvilkår

Når du har kvalificeret dig til en bonus, så stiller bookmakerne også forskellige krav til omsætning eller gennemspilning af ens odds bonus. Disse gennemspilskrav varierer fra bonus til bonus, men indeholder typisk nedenstående elementer.

Antal omsætninger
Det vigtigste krav som bookmakerne stiller til en odds bonus er omsætnings – eller gennemspilskravet. Det referer til antallet af gange en odds bonus og/eller indskud skal gennemspilles før ens odds bonus kan komme til udbetaling. Ved omsætningskrav er det vigtigt at differentiere imellem bonus-omsætninger, hvor man spiller med bonus-penge, og indskuds-omsætning, hvor man spiller med rigtige penge.

For eksempel har Unibets velkomstbonus et gennemspilvilkår, hvor bonusbeløb og indskud skal omsættes 3 x hver. Det vil sige, at hvis du sætter 1500 kr. ind, så skal du omsætte for i alt 1500 x 6 = 9000 kr.

Minimum odds
For at gennemspille sin odds bonus kan man ikke blot sætte alle sine væddemål på de mest sikre bet med odds til 1.10. Bookmakerne stiller nemlig som krav at kun bets, der er over et vist odds-niveau tæller med i bookmakernes gennemspilskrav. De bedste velkomstbonusser ligger med et minimums odds krav på omkring 1.40, og de sværeste odds bonusser har et minimumodds, der går op til 2.00. Minimum odds kan enten referere til single bets eller til det samlede odds på en kombi-kupon – vær opmærksom på dette, når du vælger en velkomstbonus hos en bookmaker.

Omsætningsperiode
Som det sidste bonusvilkår, så sætter bookmakerne også en tidsperiode, der bestemmer hvor langtid, man har til at gennemspille sin odds bonus. Bonus omsætningsperioden for en startbonus ligger typisk på mellem 60 og 90 dage, og hvis ikke man når at imødekomme bookmakernes bonus krav og vilkår så bortfalder ens odds bonus.

Nu har du fået et overblik over hvilke ting, som du bør være opmærksom på i forbindelse med at få en bookmaker bonus og gennemspille den. I vores odds bonus sammenligning, som du finder øverst i fanebladet, kan du nemt og hurtigt få overblikket over bonus vilkårene hos de danske bookmakeres odds bonusser.

Gå tilbage til Odds Bonus FAQ.