Flere og flere mainstreammedier er de seneste år begyndt at dække eSport, og selvom du uden tvivl er stødt på begrebet før, vil vi forsøge at give et overblik over den pompøse verden af eSport.
eSport har fået kæmpe fremgang de seneste ti år, og har i dag næsten global kultstatus i sportsverdenen. Flere fans, flere penge og flere professionelle hold har gjort computerspillere til verdensstjerner, der indkasserer på den gode side af 100.000 om måneden. Men hvorfor og hvordan er eSport blevet en så stor forretning på så kort tid? Og hvilke muligheder er for eSports betting fra de forskellige spiludbydere.

betting på esport

 

Hvad er eSport og hvorfor skal du bette på det?

“eSport” er meget simpelt en forkortelse for ”electronic sport”
 
Helt lavpraktisk betyder det, at folk der dyrker eSport spiller computerspil mod hinanden, på samme måde som fodboldspillere spiller fodbold mod hinanden. Genren varierer meget, men kendetegnene er, at det ofte er flere hold, der kæmper om store summer af præmier. Spillene kan have et strategisk fokus hvor de er begrænset til grundlæggende dannelse eller ødelæggelse, det kan også være skydespil, hvor der bliver simuleret krig og det kan endda være kortspil.
 
I det væsentlige er eSport det kollektive udtryk, der bruges til at beskrive konkurrencepræget spil på et professionelt niveau, hvor de øverste eSports-spillere ofte er de allerbedste i verden til deres respektive spil. Konkurrencepræget spil er ikke et nyt koncept på nogen måde, men ideen om at have professionelle computerspilsspillere, der lever af at spille på computeren, er nyt – i hvert fald i den vestlige verden.
 

Hvilke eSports betting sites er der i Danmark?

Hvis du er en hund for eSport, så skal du prise dig lykkelig for at bo i Danmark, da vi har et stort udvalg af spiludbydere der tilbyder betting på eSport. Herunder er vores favoritter, når det kommer til betting på eSport.
 

 1. Unibet
  Unibet er en af landet mest populære bettingudbydere, når det kommer til klassisk sportbetting. Men Unibet er også en af de bedste spiludbydere, når det kommer til eSport. Unibet har et stort udvalg af betting på spil som CS:GO, DOTA & LoL.
 2. Bet365
  En af de største og mest anerkendte spiludbydere i verden har også meget at byde på, når det kommer til eSport. Bet365 har som med konventionel sportbetting utroligt stærke odds i eSport, høje bonuser og fremragende ind- og udbetalingsbetingelser.
 3. 888sport
  888sport er en af de nyere spiludbydere på det danske marked, men det holder dem ikke fra at tappe ind på eSport. 888sport tilbyder gode odds og bonusser på populære spil som DOTA, CS:GO og endda FIFA.
 4. ComeOn
  ComeOn er også en af de nyere spillere på markedet, men det er ikke uden grund, at ComeOn er en af vores favoritter, når det kommer til eSport. ComeOn tilbyder betting på en lang række spil og har en let og overskuelig eSport lobby, hvor du hurtigt kan skabe dig et overblik over spilmuligheder.
 5. NordicBet
  NordicBet er en gammel kending, og helt klart en af vores favoritter på klassisk sportbetting. NordicBet tilbyder dog også fremragende muligheder i eSport, og er en af de bedste til live betting på eSport.
 6. Bethard
  Vores sidste favorit her på listen er en ikke så velkendt spiludbyder, men ikke desto mindre har Bethard overbevist os om, at de har fortjent en plads på listen over bedste eSports betting sites. Bethard tilbyder gode odds og bonusser på en lang række turneringer indenfor eSport.

Se bonusser på vores favoritter herunder og tjek gerne andre spiludbyderes betting bonusser.
 
[sports_cube_bonus_overview bonus_ids=”646*772*1469*652*1081″]  

Vores top-4 spil til eSport betting

 

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike har en lang historie som et af de førende spil indenfor eSport. Den første Counter Strike-version var faktisk en mod til det populære first-person-shooter Half Life og blev frigivet første gang i 1999. Counter Strike blev mere og mere populær gennem diverse LAN-parties, så VALVE tog udviklingen i egne hænder og bragte derefter yderligere Counter Strike-versioner ud på markedet.

Som i de tidligere versioner af Counter Strike, spiller terrorister mod anti-terrorister. CS: GO har måske ikke længere den største fanbase af eSport-spil, men det er et at de absolut mest interessante spil til eSport betting. Uanset om der dystes om penge eller virtuelle genstande – så er CS:GO det spil, der bliver bettet mest på. Den helst store turnering er ESL Pro League, den højeste rang af Counter-Strike: GO. Hvert år afholdes to sæsoner af ESL Pro League over en periode på flere måneder med en stor finaleturnering til sidst.

Husk at læs vores guide til CSGO betting.
 

DOTA 2

Spillet fra VALVE er efterfølgeren til den populære Warcraft 3-update “DotA Allstars”. Som med andre strategispil, skal man i Dota 2 forsøge at ødelægge mostanderens “Ancient” struktur. Spillet spilles 5v5, hvor hver spiller styrer en hero og hans færdigheder og altså ikke hele hæren.

Siden den første store turnering (International 2011) er Dota 2 vokset til at blive en af ​​de største eSports spil nogensinde. Selve turneringen finder sted årligt og har finansieret sine præmiepenge i 3 år med tilskuerne – og med stor succes! Med over 34 millioner dollars i samlede præmiepenge var “International 2019” den mest værdifulde eSport-begivenhed i verden.
 

FIFA

Det er fodboldspillet par excellence til computer og de forskellige konsoller. Hvert år sidst på sommeren udgiver det canadiske spiludviklingsstudio Electronic Arts (EA) den seneste kopi af den virtuelle fodboldserie. FIFA opnåede et enormt opsving i e-sports betting på grund af den verdensomspændende usædvanlige situation i 2020. Da fodboldligaerne rundt om i verden blev tvunget til at holde pause, skiftede interessen til spillene på den virtuelle græsbane. Konkurrencer som Bundesliga Home Challenge eller FIFA Ultimate Quaranteam blev oprettet på Playstation 4 i en fart og dermed eksploderede betting på FIFA . I nogle af disse turneringer deltog selv professionelle fra de forskellige klubber.
 

League of Legends

League of Legends eller bare LoL er af de absolut største eSports-spil nogensinde Gameplayet i LoL ligner meget Dota 2, da begge spil kan betegnes som MOBA (Multiplayer Online Battle Arena)-genren.

League of Legends verdensmesterskabet varer i en hel måned og afholdes i forskellige byer. Præmiepenge for LoL-turneringer kan ikke følge med Dota 2-præmierne, men det stiger dog også støt. Ved LoL World Cup-finalen i 2018 så over 205 millioner eSport-fans med og gjorde turneringen til den mest sete eSport-begivenhed i verden.