Drømmen om OL-guld er bestemt til stede, når vi ser på håndboldturneringen ved OL 2020 i Tokyo. I den anledning ser vi her på håndbold odds på både herre- og dameturneringen, samt har et specielt fokus på især Danmarks i herrernes turnering, hvor Danmark går ind som både forsvarende olympiske mestre og guldfavoritter ved legene i Tokyo.

Se her odds på OL i håndbold for både herrerne og damerne og se hvordan oddsene fordeler sig.

Håndbold OL odds: Mestrene er guldfavoritter

Herrernes håndboldturneringe vil uden tvivl være det helt store trækplaster ved de olympiske lege i Tokyo, når man ser på de mage discipliner, som der skal kæmpes i.

De danske drenge er her et af Danmarks bedste bud på en OL-medalje. Danmark er også bookmakernes favoritter til at genvinde OL-guldet fra 2016 i Rio.

Den danske trup består af 14 spillere og to reserver. Truppen består af følgende spillere:

NummerSpiller
1Niklas Landin
4Magnus Landin
15Magnus Saugstrup
17 Lasse Svan
20 Kevin Møller
21 Henrik Møllgaard
22Mads Mensah
23Henrik Toft Hansen
24Mikkel Hansen
25Morten Olsen
26Johan Hansen
28Lasse Andersson
32Jacob Holm
33Mathias Gidsel
Reserver
7Emil Jakobsen
34Simon Hald

Kampprogrammet for Danmarks gruppekampe ser således ud:

  • 24. juli kl. 14:30: Danmark – Japan
  • 26. juli kl. 07:15: Egypten – Danmark
  • 28. juli kl. 02:00: Danmark – Bahrain
  • 30. juli kl. 12:30: Portugal – Danmark
  • 1. august kl. 14:30: Danmark – Sverige
  • 3. august kl. 10:00: Danmark – Norge (kvartfinale)
  • 5. august kl. 14:00: Spanien – Danmark (semifinale)
  • 7. august kl. 14:00: Frankrig – Danmark (finale)

Kvartfinalerne bliver spillet den 3. august, mens semifinalerne spilles den 5. august. OL-finalen spilles den 7. august.

Du kan følge Danmarks kampe på DR1, hvorved du kan følge kampene direkte og livebette på kampene via dine betting apps.

Odds på herrehåndbold: Favoritterne

Danmark var, måske ikke overraskende som forsvarende mestre, bookmakernes favorit til at vinde herrehåndbold OL-guldet ved OL 2020 forud for turneringen.

I modsætning til damernes turnering så er der dog en del flere lande, der må siges at være med i kampen om guldet. Selvom Danmark er favoritter, så vurderes Norge, Spanien og Frankrig ikke langt derfra.

Det kan derfor godt blive en turnering, hvor både de berømte marginaler og skader kan få en stor indflydelse på, hvem der tager fra Tokyo med guldmedaljerne hængende om halsen.

OnsideBetting: Danmark vinder OL-guld til odds 3.00

Selvtilliden må dog være stor hos Danmark, der også kommer ind til slutrunden med et nyligt VM-guld i bagagen. Oddsene har dog ændret sig ovenpå gruppespillet. Efter gruppespillet var favoritværdigheden nemlig tippet over til Frankrig, som ellers var nede som nummer fire på favoritlisten forud for turneringen. Her kan du se og sammeligne oddsene på herrehåndbold ved OL 2020:

Vinder OL 2020Bet365Bwin
Bet365 BonusBwin Bonus
Danmark1.501.48
Frankrig2.552.55

Odds på damehåndbold: Favoritterne

Damernes håndboldturnerig ved OL i Tokyo får næppe samme dækning og interesse i Danmark, som hvis de danske damer havde været med i turneringen. Det ændrer dog ikke på, at der også skal kæmpes om guldet her.

Her lignede det forud for OL ifølge bookmakernes odds en kamp om guldmedaljerne mellem Norge og de russiske olympiske atleter, mens Frankrig nok må beskrives som nærmeste konkurrent til de to lande. Damernes håndbold odds adskiller sig dermed markant fra herrernes, hvor der er et bredere felt, der forventes at kæmpe med om guldet.

Det efterfølgende felt vurderes, ud fra oddsene, alle til at være mere end bare outsidere til at vinde. Her kan du se og sammenligne oddsene på kvindernes håndboldturnering ved OL 2020:

Vinder OL 2020Bet365Bwin
ROC K1.601.60
Frankrig2.352.20

Store daske OL-traditioner

Håndbold er gået hen og er blevet en af de discipliner, som vi med danske briller regelmæssigt kan forvente medaljer i. Både herre- og damelandsholdet har tidligere vundet OL-guld, hvilket gør, at der naturligt vil være danske forventninger i disciplinen.

Storhedstiden for de danske håndbolddamer ligger dog nogle år tilbage. Ved OL i Athen i 2004 skrev Danmark OL-historie, da Danmark som det første land nogensinde vandt OL-guld i damehåndbold for tredje gang i træk.

Danmark var fra OL i Atlanta i 1996 og frem til og med OL i Athen i 2004 de ubestridte mestre, når det kom til damehåndbold. Det er derfor sørgeligt, at de danske damer denne gang ikke formåede at kvalificere sig til OL.

Det gjorde til gengæld de danske håndboldherrer, der i damernes fravær i den grad har stjålet overskrifterne. På herrehåndboldsiden er Danmark forsvarende OL-mestre ovenpå det første herrehåndboldguld i 2016 i Rio.

Så det store spørgsmål er nu, om herrerne kan gøre damerne kunsten efter og forsvare OL-guldet til perfektion.

Oddsene er opdateret fredag den 6. august kl. 19:00. Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder. 18+ år.