Håndbold er bare stort i Danmark – det er der ingen vej udenom. Håndbold VM og håndbold EM for både herrer og damer samler flere gange om året den danske befolkning – enten i hallerne, når Danmark er vært, eller foran skærmen i de danske stuer.

Men håndbold odds står tit i skyggen af fodbold odds, hvilket er synd, for der er mange gode danske bookmakere og gode odds at få, når det gælder håndbold odds.

Se herunder hvad du kan spille på i håndbold, hvilke bookmakere der har de bedste håndbold odds og hvordan du kan få en god håndbold odds bonus.

Her er alt hvad du skal vide om betting på håndbold. Vi har flere undersider for de vigtigste begivenheder:

Kampagner for håndbold

Sådan oddser du på håndbold

Hvad kan man spille på, når det gælder håndbold odds? Se de mest populære håndbold odds, som du kan spille på hos de fleste bookmakere med dansk licens.

I listen kan du se de oftest udbudte og mest populære håndbold odds. De enkelte spillemuligheder bliver efterfølgende uddybet, så du kan se, hvad de enkelte dækker over.

  • 1X2
  • Over/under
  • Handicap
  • Halvlege
  • Vinderspil
håndbold odds og betting

1X2-spil i håndbold odds

Det klassiske odds, også når det gælder håndbold EM, er 1X2 – altså sejr til hjemmeholdet, uafgjort eller sejre til udebaneholdet.

Det kaldes for 1X2 på grund af de klassiske tipskuponer, hvor 1-tallet angav hjemmeholdet, X angav uafgjort og 2-tallet angav udebaneholdet.

1X2-spil er det spil, som langt de fleste vælger at spille, når det gælder odds – også håndbold odds. Det er især et populært spil på Danmarks kampe ved enten VM eller EM-slutrunderne.

Alle, bookmakere tilbyder som udgangspunkt altid 1X2-spil på kampene. Der kan være undtagelser i forhold til de kampe, hvor udfaldet i forhold til 1X2 forventes at være så sikkert, at oddset er for lavt til, at det giver mening at udbyde 1X2-spil.

Over/under-spil i håndbold odds

Over/under-spil går ud på, hvor mange mål der bliver scoret i en håndboldkamp. Her kan du enten spille på kampen som helhed eller et eller begge af de to hold.

De fleste sportsgrene har som regel altid en standard over/under, som plejer at være der, hvor chancevurderingen som regel er 50/50 for, at det går hjem. I håndbold ligger det op over eller under 56,5 mål i kampen.

I praksis vil det sige, at hvis du spiller på under 56,5 mål, så må der højst blive scoret 56 mål i kampen for, at du vinder. Spiller du på over, så skal der minimum scores 57 mål i kampen for, at du vinder.

Du kan også spille over/under på de enkelte hold og de to halvlege i kampen.

Over/under-spil er også ganske udbredt, men det er dog ikke lige så udbredt som 1X2-spil, selvom du, hvis du har en god viden om selve sporten og de to hold i kampen, ofte kan lave ganske gode gevinster på over/under-spil.

Handicapspil i håndbold odds

Handicapspil kan være et sted, hvor du får en lille odds boost i forhold til 1X2-spil, hvis du vel at mærke har en god fornemmelse for styrkeforholdet mellem de to hold i kampen.

Handicapspil går på, at det ene hold enten skal vinde med x-antal mål, for at spillet går hjem, eller at et af holdene begynder kampen med en fiktiv føring på x-antal mål. Det andet hold skal derfor vinde med flere mål end handicappet, for at spillet her tabes.

Det mest anvendte handicapspil i håndbold odds er minushandicap. Her kan du for eksempel oddse på, en sejr til hjemmeholdet med -3,5 i handicap. Det betyder, at hjemmeholdet så skal vinde med mindst fire mål, for at oddset går hjem.

Spiller du med et plushandicap, for eksempel +3,5 på udebaneholdet, så skal udebaneholdet tabe med minimum fire mål, for at spillet er tabt. Taber de med tre mål eller derunder – eller vinder, så er dit handicapspil vundet.

Handicapspil er meget populært i kampe, hvor der forventes stor skævvridning i styrkeforholdet. Er det ene hold stor favorit til sejren – for eksempel hvis Danmark spiller mod Bahrain, så er Danmark så store favoritter, at man flere steder kun kan spille på, at Danmark vinder med handicap.

Medmindre du forventer en tæt kamp, hvor sejrsmarginen er på under to mål, så kan der ofte være stor værdi i at se på handicapspil fremfor 1X2.

Halvlegsspil i håndbold odds

Halvlegsspil i håndbold indeholder sådan set de samme tre oddskategorier, som er gennemgået ovenover. Her er perioden bare afgrænset fra hele kampen til den enkelte halvleg.

Du kan her spille på, at et enkelt hold vinder første halvleg – altså scorer flest mål i første halvleg. Det kan du også i forhold til handicapspil.

Halvlegsspillene tilbyder også muligheden for at spille over/under-spil med henblik på, hvor mange mål der bliver scoret af et af de to hold i den enkelte halvleg – eller i halvlegen samlet set.

Hvis det er muligt, så kan halvlegsspil være en sjov og god spillemulighed, hvis du spiller live odds. Det gør sig derfor som en oplagt mulighed, hvis du for eksempel skal bruge et live freebet på en håndboldkamp.

Vinderspil i håndbold odds

Det sidste af de mest udbudte håndbold odds er vinderspil. Her spiller du forud for, eller i løbet af, en turnering på, hvilket hold du forventer vinder turneringen.

Vinderspil er også populære spil – især på Danmarks håndboldherrer, når det gælder VM- og EM-slutrunder, hvor de danske herrer gennem de sidste år har været blandt de absolut bedste.

Vinderspillene giver altid en aktuel vurdering af, hvordan de enkelte holds samlede styrke og formåede præstationer ved en turnering ser ud.

Andre håndbold odds

Udover de mest udbudte og spillede håndbold odds finder du også spillemuligheder som head to head, hvor holdene stilles op overfor hinanden i forhold til, hvor godt de klarer sig i en turnering.

Spillerspecials er også populære her – dog ikke lige så udbredt som i fodbold. Det er derfor ikke altid sikkert, at du kan oddse på, hvor mange mål en enkelt spiller scorer i en kamp.
 

De bedste håndbold bookmakere

Det er ikke lige meget, hvilken bookmaker du vælger, når det gælder håndbold odds. Der er nemlig stor forskel på spiludvalget hos de enkelte bookmakere – større end når det gælder fodbold.

De fleste tilbyder 1X2-spil, handicapspil og over/under-spil, men der hvor du for alvor mærker forskellen, er, når det kommer til antallet af spillemuligheder på de enkelte – også når det gælder handicapspil og over/under-spil.

Her har de bedste håndbold odds bookmakere altså bare et større udvalg. Netop udvalget og dine muligheder for at vælge det helt rette odds er ofte udslagsgivende for, hvor meget du vinder samlet set over en længere periode.

De fem bedste håndbold odds bookmakere er:

bet365
PopulærAnbefalet
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
Unibet
PopulærAnbefalet
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
bwin
Anbefalet
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
Expekt
Ny
Maksbonus
600 kr.
Procent
100%
Cashpoint
Maksbonus
500 kr.
Procent
100%
ComeOn
Anbefalet
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
Karamba
Ny
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
Betfair
PopulærAnbefalet
Maksbonus
500 kr.
Procent
100%
Regler og vilkår gælder. 18+ | Spil ansvarligt | Reklame.

 
Årsagen til at Bet365, Unibet, Bwin, Comeon, Karamba og Betfair kom med på denne top 6 er, at de udover at tilbyde et stort oddsudvalg på de enkelte kampe også tit har en bookmaker kampagne i forbindelse med de store turneringer – så som VM og EM.

Flere af de gode håndbold bookmakere har også fået et plus i bogen i forhold til listen, idet de tilbyder en betting app, som gør, at du nemt kan spille med fra mobilen direkte under kampene.