Tour de France 2023 er på mange måder historisk, da det er første gang siden 1998, at en dansk Tour-vinder skal forsvare den gule trøje. Kan det lykkes Jonas Vingegaard som den første dansker nogensinde at genvinde Tour de France?

Aktuelle odds

Regler og vilkår gælder. 18+ | Spil ansvarligt | Reklame

Tour de France 2022 var historisk på mange punkter, især for danske Tour-fans, der med Tour-starten go en dansk vinder fik alt det og mere, som man kunne have drømt om. Nu gælder det Tour de France 2023, hvor det helt store spørgsmål, især med danske briller på, er, om Jonas Vingegaard kan gøre det igen.

Vi har været de forskellige odds sider igennem og har fundet de bedste odds på Tour de France 2023, som vi har samlet, så du nemt kan sammenligne odds på Tour de France på et og samme sted.

Tour de France 2023 – Favoritterne

Se oddene på favoritterne her i vores odds sammenligning. Vi opdaterer dem løbende frem mod Tour de France, så du altid kan få en aktuel Tour de France odds sammenligning her:

Vinder
Unibet bonusBet365 bonusBwin bonusBetfair bonus
Jonas Vingegaard1.091.101.071.09
Tadej Pogacar9.009.007.509.00
Adam Yates67.0067.0041.0067.00
Carlos Rodriguez151.00151.00151.00101.00
Sepp Kuss201.00151.00151.00101.00
Oddsene er opdateret tirsdag den 18. juli kl. 22:30

Update 21. juli – Tour-sejren virker sikker

Der skal en uforudset ændring til af rang, hvis ikke Jonas Vingegaard skal stå øverst på podiet i Paris. Med en magtdemonstration på enkeltstarten og Tadej Pogacars nedtur på den efterfølgende etape er Vingegaard nu foran sin rival med over syv minutter forud for de sidste bjerge. Kommer der et sidste angreb fra Pogacar, eller har sloveneren opgivet?

Update 18. juli – Magtdemonstration af Vingegaard

Wow for en enkeltstart! Hvad Jonas Vingegaard har haft svært ved på de sidste bjergetaper, formåede han i den grad at gøre på enkeltstarten, som Vingegaard vandt med over halvandet minut ned til Tadej Pogacar. Dermed har Vingegaard nu næsten to minutter ned til sin rival med blot fem etaper tilbage.

Nu venter de sidste bjerge, hvor der i den grad forventes angreb fra Pogacar og UAE, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at ryste Vingegaard.

Update 17. juli – Vingegaard holder fast – men forspringet skrumper

Ved årets anden hviledag – forud for Tourens første enkeltstart, holder Jonas Vingegaard fortsat fast i den gule trøje, selvom Tadej Pogacar har forsøgt at gøre alt for at tage de nu 10 sekunder, der er mellem de to Tour-favoritter. Men Vingegaard holder stand. Nu venter en af de mest afgørende etaper, hvor de to rivaler ikke kan dyste direkte mod hinanden op ad de franske bjerge.

Update 10. juli – Vingegaard forsvarer den gule trøje

Jonas Vingegaard kunne gå ind til den første hviledag med den gule trøje i behold, selvom Tadej Pogacar har fået skåret lidt af forspringet væk på de seneste bjergetaper. Men ikke nok til at fravriste Vingegaard trøjen.

Pogacar har dog overhalet Vingegaard på bookmakernes favoritliste, hvor den dobbelte Tour-vinder nu topper favoritlisten.

Og så fik vi den første danske etapesejr i Tour de France 2023, da Mads Pedersen i stærk stil hentede etapesejren på 8. etape, hvor den tidligere danske verdensmester var stærkere end Jasper Philipsen og de øvrige sprintere. Desværre er det også blevet til et farvel til endnu en stor profil, da Mark Cavendish måtte udgå efter et styrt. Måske var det et endeligt farvel til den vindende sprinter.

Update 6. juli – Vingegaard i gult, men Pogacar presser på

Duellen mellem Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar er for alvor i gang. På 5. etape tog Vingegaard et minuts tid på Pogacar, men den dobbelte Tour-vinder slog igen på 6. etape, hvor han hentede en del af den tabte tid tilbage, selvom Vingegaard kørte sig i gult.

Allerede nu ligner det en kamp om selv de mindste sekunder, da det kan blive de mindste marginaler, der afgør, hvem af de to der skal stå i gult i Paris.

Nu venter der et par sprinteretaper, hvor det gælder kampen om den grønne pointtrøje, inden det atter gælder duellen mellem Vingegaard og Pogacar.

Update 4. juli – Stærk start af Pogacar og UAE

Tadej Pogacar har i den grad vist sig klar til start i årets Tour de France. Den dobbelte Tour-vinder har fået hentet flere bonussekunder i duellen med Jonas Vingegaard på de første etaper, hvor første og anden etape var tidlige dueller mellem de to favoritter og gav en smagsprøve på, hvad der venter i årets Tour de France. Pogacar har efter 4 etaper allerede et forspring på 11 sekunder.

Sprinterne får en hård Tour de France, især hvis duellerne mellem dem fortsætter med at være lige så farlige som de har været på 3. og 4. etape. Dertil kommer, at klassementsryttere som Enric Mas og Richard Carapaz er udgået.

Før Tour de France 2023

Der er lagt op til en ny duel mellem danske Jonas Vingegaard og den tidligere Tour de France-vinder, Tadej Pogacar. Om det bliver Vingegaard og Pogacar-show igen, må tiden vise. Men der er dog også andre ryttere, der kan blande sig i kampen om den gule trøje, selvom der er lagt op til en ny duel de to sympatiske ryttere imellem.

Set med danske cykelbriller på, så er det helt store spørgsmål nok, om Jonas Vingegaard kan gentage triumfsen fra sidste år og på ny stryge til tops på podiet i Paris. Han er godt på vej dertil.

Tour de France odds og optakt

Oddsene hos de danske bookmakere, der tilbyder odds på en kommende vinder af Tour de France, vidner om, at Vingegaard skal kæmpe med den tidligere mester, Tadej Pogacar.

Trekantdramaet fra sidste år er væk, da Primoz Roglic lige har vundet Giro d’Italia og dermed ikke er inde i billedet til at dyste med sin holdkammerat om Tour-sejren i 2023.

Criterium du Dauphine var en forsmag på styrken hos Jonas Vingegaard, der erstattede sidste års andenplads med den samlede sejr i år.

Mens optakten virker til at have været rigtig god for Jumbo-Vismas forsvarende Tour de France-vinder, så har den været alt andet for Tadej Pogacar, der grundet et styrt i Liege-Bastonge-Liege brækkede hånden i slutningen af april.

Hvor meget det brækkede venstre håndled har kostet Pogacar i Tour-forberedelserne, står som et åbent spørgsmål, men det er ikke blevet til mange løbskilometre i benene for Pogacar i månederne op til årets Tour de France.

Pogacar var forud for Tour de France 2022 bookmakernes helt store favorit, men i år er det Jonas Vingegaard, der er favoritten til at vinde Tour de France 2023.

Oddsene op mod turen er dog gået op på Jonas Vingegaard, mens de er gået ned på Tadej Pogacar, så der forventes en tæt duel de to tidligere Tour-vindere imellem.

På scenen er der også kommet et “nyt” dansk navn, hvor den nyvundne danske mester og vinder af Schweiz Rundt, Mattias Skjelmose, nu er at finde i top 10 over årets favoritter til at vinde Tour de France.

De bedste bookmakere til TdF 2023

bet365
PopulærAnbefalet
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
Unibet
PopulærAnbefalet
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
bwin
Anbefalet
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
Expekt
Ny
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
Cashpoint
Maksbonus
500 kr.
Procent
100%
ComeOn
Anbefalet
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
Karamba
Ny
Maksbonus
1.000 kr.
Procent
100%
Betfair
PopulærAnbefalet
Maksbonus
500 kr.
Procent
100%
Regler og vilkår gælder. 18+ | Spil ansvarligt | Reklame.

Tour de France er verdens største cykelløb og et af de største årlige sportsevents. Derfor finder du en lang række Tour de France odds på den samlede sejr, samt de forskellige etaper i løbet. Vi har været de forskellige bookmakere igennem og fundet nogle af de bedste Tour de France bookmakere til dig.

Tour de France 2023 – Bjergkonkurrencen

Det er endnu sparsomt med odds på Tour de France bjergkonkurrencen odds for 2023, men vi opdaterer selvfølgelig siden med de aktuelle bjergkonkurrenceodds, når de er ude – så hold endelig øje med siden for at få en sammenligning af de forskellige Tour de France odds.

Vinder
Giulio Ciccone1.902.20
Jonas Vingegaard3.503.10
Tadej Pogacar4.504.00
Neilson Powless15.0015.00
Felix Gall21.0021.00
Wout van Aert34.0026.00
Wout Poels34.0031.00
Oddsene er opdateret tirsdag den 18. juli kl. 22:30

Forud for Tour de France er det Tadej Pogacar, der var bookmakernes favorit til at vinde bjergkonkurrencen. Det vil dog være en konkurrence, der i første omgang har sekundær betydning for Pogacar, da han uden tvivl vil fokusere på den samlede Tour de France-sejr og duellen mod Jonas Vingegaard.

Det er derfor spændende at se, hvad Giullio Ciccone kan stille op her, da han ikke forventes at blande sig i kampen om den gule trøje.

Tour de France 2023 – Pointkonkurrencen

Jonas Vingegaards belgiske ven og holdkammerat, Wout van Aert, vandt sikkert den grønne pointtrøje i 2022 med det højeste antal point for en vinder af den grønne trøje, siden franske André Darrigade vandt den i 1959 med intet mindre end 613 point – en rekord der næppe bliver slået.

De første odds der var ude på en vinder af Tour de France pointkonkurrencen 2023, viste også, at bookmakerne havde en forventning om, at Wout van Aert gentager sidste års succes og sikre endnu en grøn trøje til samlingen.

Siden er Wout van Aert gledet ned på andenpladsen efter Jasper Philipsen, der op til første etape er bookmakernes favorit til at vinde, når vi ser på Tour de France odds på den grønne pointtrøje.

Hold øje med flere Tour de France odds på vinderen af den grønne trøje her, hvor vi opdaterer oddsene, når der er flere ude. På den måde ved du altid, hvilke odds du kan få hvor, så du nemt kan spille dem via de forskellige betting apps.

Vinder pointtrøjen
Jasper Philipsen1.041.0621.06
Wout van Aert19.0019.0018.00
Bryan Coquard21.0021.0021.00
Mads Pedersen21.0021.0021.00
Dylan Groenewegen81.0081.0076.00
Oddsene er opdateret tirsdag den 18. juli kl. 22:30

Tour de France 2023 – Danskerne

De endelige Tour de France-hold er ikke udtaget endnu til årets Tour de France. Oversigten herunder opdateres derfor løbende frem til Tour-starten, så du nemt kan se, hvilke danske ryttere, der med i Tour de France 2023. Disse danske ryttere forventes udtaget – vi opdaterer selvfølgelig listen, når rytterne er bekræftet:

 • Jonas Vingegaard (Jumbo – Visma)
 • Søren Kragh Andersen (Alpecin Deceuninck)
 • Magnus Cort (EF Education-Easypost)
 • Christopher Juul-Jensen (Team Jayco AlUla)
 • Mads Pedersen (Trek-Segafredo)
 • Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo)
 • Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates)
 • Anthon Charmig (Uno-X Pro Cycling Team)
 • Jonas Gregaard (Uno-X Pro Cycling Team)
 • Michael Mørkøv (Soudal Quick-Step)
 • Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step)

Med de mange danskere i Tour de France 2023 er det en tangering af rekorden fra 2022, da der for andet år i træk er 11 danske ryttere, der stiller til start i Tour de France.

Med danske briller er der især spænding i, om det kan blive til etapesejre fra ryttere som Kasper Asgreen, Magnus Cort og Mads Pedersen, mens klassementshåbet uden tvivl må ligge hos Jonas Vingegaard, der skal forsøge at leve op til de store forventninger, der hviler på de unge skuldre ovenpå sidste års sejr.

Tour de France 2023 ruten

Tour de France 2023 ruten begynder med en 182 km lang etape rundt om spanske Bilbao, hvor der allerede er en del point at kæmpe om til den prikkede bjergtrøje. De mindre stigninger fortsætter på 2. etape rundt i Baskerlandet.

Derefter venter et par flade etaper, inden der allerede er store bjerge på menuen på 5. etape. På 6. etape etape venter både Col d’Aspain og det legendariske Tour-bjerg, Col du Tormalet – så book den 6. juli til Tour de France.

Der venter også et brag af en bjergetape den 9. juli, hvor der på 9. etape er slut op ad Puy de Dôme – 13,3 km med en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,7%, mens de sidste 4 km af stigningen aldrig er under 11%.

For Tour de France-fans der elsker bjergetaper, så er Tour de France 2023 som skræddersyet til jer. Der venter rigtig mange store bjergetaper. Så hold dig opdateret på de forskellige Tour de France odds her på siden og få inspiration til en gul sommer.

Se alle etaperne for Tour de France 2023 her:

 1. 1/7 – 182 km – Bilbao – Bilbao (Adam Yates, UAE Team Emirats)
 2. 2/7 – 209 km – Vitoria-Gasteiz – San Sebastián (Victor Lafay, Cofidis)
 3. 3/7 – 185 km – Amorebieta-Etxano – Bayonne (Jan Philipsen, Alpecin-Deceuninck)
 4. 4/7 – 182 km – Dax – Nogaro (Jan Philipsen, Alpecin-Deceuninck)
 5. 5/7 – 165 km – Pau – Laruns (Jai Hindley, BORA – Hansgrohe)
 6. 6/7 – 145 km – Tarbes – Cauterets-Cambasque (Tadej Pogacar, UAE Team Emirats)
 7. 7/7 – 170 km – Mont-de-Marsan – Bordeaux (Jan Philipsen, Alpecin-Deceuninck)
 8. 8/7 – 201 km – Libourne – Limoges (Mads Pedersen, Lidl – Trek)
 9. 9/7 – 184 km – Saint-Léonard-de-Noblat – Puy de Dôme (Michael Woods, Israel – Premier Tech)
 10. 11/7 – 167 km – Vulcania – Issorie (Pello Bilbao Lopez, Bahrain Victorious)
 11. 12/7 – 180 km – Clermont-Ferrand – Moulins (Jan Philipsen, Alpecin-Deceuninck)
 12. 13/7 – 169 km – Roanne – Belleville-en-Beaujolais (Ion Izagirre Insausti, Cofidis)
 13. 14/7 – 138 km – Châtillon-sur-Chalaronne – Grand Colombier (Bastilledagen) (Michal Kwitatkowski, Ineos Grenadiers)
 14. 15/7 – 152 km – Annemasse – Morzine (Carlos Rodriguez Cano, Ineos Grenadiers)
 15. 16/7 – 180 km – Portes du Soleil – Saint-Gervais Mont Blanc (Wout Poels, Bahrain Victorious)
 16. 18/7 – 22,4 km – Passy – Combloux (Jonas Vingegaard, Jumbo-Visma)
 17. 19/7 – 166 km – Saint-Gervais Mont Blanc – Courchevel
 18. 20/7 – 186 km – Moûtiers – Bourg-en-Bresse
 19. 21/7 – 173 km – Moirans-en-Montagne – Poligny
 20. 22/7 – 133 km – Belfort – Markstein Fellering
 21. 23/7 – 115 km – Saint-Quentin-en-Yvelines – Paris Champs-Élysées

Tour de France 2023 holdene

Der er 22 hold med i 2023-udgaven af Tour de France. Hvert hold har otte ryttere stillende til start på første etape. Holdene i Tour de France 2023 er:

 • AG2R Citroën Team
 • Alpecin Deceuninck
 • Astana Qazaqstan Team
 • Bahrain Victorious
 • BORA – Hansgrohe
 • Cofidis
 • EF Education-Easypost
 • Groupama-FDJ
 • Ineos Grenadiers
 • Intermarché-Circus-Wanty
 • Israel – Premier Tech
 • Jumbo-Visma
 • Lotto Dstny
 • Movistar Team
 • Soudal Quick-Step
 • Team Arkéa-Samsic
 • Team DSM
 • Team Jayco Alula
 • TotalEnergies
 • Lidl – Trek
 • UAE Team Emirates
 • Uno-X Pro Cycling Team

Danske etapesejre i Tour de France

Da Mads Pedersen på 13. etape i Tour de France 2022 krydsede målstregen som den første, var det 24. gang, at en dansk rytter kunne stå på podiet og lade sig hylde for en etapesejr i Tour de France.

Den første danske etapesejr kom i 1970, hvor Mogens Frey vandt 9. etape fra Saarlouis til Mulhouse. Flest danske etapesejre i Tour de France er Bjarne Riis og Michael Rasmussen noteret for. De har begge vundet fire etaper i Tour de France.

Her kan du se listen over samtlige danske etapesejre i Tour de France:

1970 – Mogens Frey (9. etape)
1983 – Kim Andersen (12. etape)
1985 – Jørgen V. Pedersen (10. etape)
1988 – Johnny Weltz (19. etape)
1993 – Jesper Skibby (5. etape) og Bjarne Riis (7. etape)
1994 – Bo Hamburger (8. etape), Bjarne Riis (13. etape) og Rolf Sørensen (14. etape)
1996 – Bjarne Riis (9. og 16 etape) og Rolf Sørensen (13. etape)
2003 – Jakob Piil (10. etape)
2005 – Michael Rasmussen (9. etape)
2006 – Michael Rasmussen (16. etape)
2007 – Michael Rasmussen (8.  og 16. etape)
2009 – Nicki Sørensen (12. etape)
2018 – Magnus Cort (15. etape)
2020 – Søren Kragh Andersen (14. og 19. etape)
2022 – Magnus Cort (10. etape), Jonas Vingegaard (11. og 18. etape) og Mads Pedersen (13. etape)
2023 – Mads Pedersen (8. etape), Jonas Vingegaard (16. etape)

Oddsene er opdateret tirsdag den 18. juli 2023 kl. 22:30. Spil ansvarligt. 18+ år.