Betting Bonus ABC

Her vil du finde definitioner på de mest benyttede betting termer, forklaring af bonusordninger og tips til at få bonus på odds og online spil.

Klik på det ord som du ønsker at få mere information om.
Hvis du finder et ord, som ikke står i vores betting-ordbog, så skriv det til os.

B

Bookmaker

En bookmaker (fra engelsk; ofte forkortet til bookie) tilbyder væddemål med faste eller variable odds på udfaldet af fremtidige begivenheder, især sportsbegivenheder. Bookmakeren sørger for, at alting forløber smidigt, og garanterer med sit navn for udbetaling til vindere af de af ham tilbudte odds og væddemål.

Bookmaker Bonus

Spiludbydere og bookmakere i Danmark giver gerne spillere en bonus, som kan benyttes til at spille på oddset. Bookmakerne benytter mange forskellige bonusser, såsom freebet, cash-back og kombi-bonus. Den mest populære odds bonus fra bookmakerne er velkomstbonus, hvor bookmakerne giver et bonusbeløb ved sign-up. Et eksempel på en velkomstbonus er en NordicBet bonus.

C

Cash Out

Cash Out er betting mulighed som især er blevet populær i takt med live bettings udbredelse. Bookmakeren giver spillerne muligheden for at afgøre sit væddemål inden de kampe man har spillet på er færdige. Som odds spiller kan man således minimere sine tab. Hvis man f.eks. ikke tror resultat holder, trækker man sit væddemål tilbage og får tilsvarende lavere odds for sine bets.

Cashback-bonus

Cashback-bonus (også kendt som pengene-tilbage-garanti) er en bonus for nye kunder, som efter gennemført tilmelding og indbetaling bliver belønnet for det første væddemål. I tilfælde af, at dette væddemål tabes, føres den pågældende indsats (dog kun op til et vist maksimumbeløb) tilbage på kundens spillekonto.

G

Gratis Væddemål

Et freebet, som stammer fra det engelske udtryk for et gratis væddemål, tilbydes som regel, når nye kunder tilmelder sig hos en online-bookmaker første gang. Det udslagsgivende for størrelsen af et freebet kan både være første indbetaling (som ved start- og velkomstbonus), men også indsatsen ved dit første væddemål. I reglen får du automatisk den tilsvarende indsats til rådighed til et gratis væddemål. Bonusbetingelserne (tilgængelighed, indsatsbetingelser, udbetaling) veksler fra bookmaker til bookmaker. Eksempel: Betfair Gratis Væddemål.

K

Kombinationsbonus

Kombinations bonus er typisk for både nye og eksisterende kunder. Med en kombi-bonus eller kombinations bonussen får typisk en procentvis i bonus på sin gevinst i forhold til hvor mange spil man kombinere på én kupon. Normalt får du ved at kombinere 3 kampe en gevinst der svar til dit indskud gange med det samlede odds for de tre kampe. Men med en kombinationsbonus får du både det akkumulerede odds på den givne kupon samt en procentvis gevinst. Bonussen stiger typisk med antallet af kampe på en kupon. F.eks. kan en kombinations bonus give 110 % på en kupon med 3 kampe, men hvis du spiller 5 kampe lige på, så giver en kombi-bonus måske 120 %. Kravene varierer fra bookmaker til bookmaker, også i procentvis bonus man opnår på sit odds.

M

Mobilbonus

Som følge af at flere og flere bookmakere ikke længere kun tilbyder spil via internet, men også via mobilt internet, øges antallet af mobilbonus-tilbud både for nye og eksisterende kunder. Egentlig adskiller mobilbonusser sig kun fra andre bonustyper på et enkelt punkt: Den/det adgangsgivende indbetaling/væddemål skal gennemføres via smartphone eller tablet på bookmakerens mobile internet-platform. Indsats- og udbetalingsbetingelser er som regel også bundet til væddemål foretaget via din smartphone. Med hensyn til størrelse, type og betingelser er der i sagens natur store forskelle på tilbuddene på markedet. Eksempel: Unibet Mobilbonus.

N

Nettogevinst

Ved nettogevinst forstås væddemålsgevinsten minus indsatsen. Det vil helt enkelt sige gevinst - indsats = nettogevinst. Spiller du for eksempel et væddemål med odds 2.00 til en indsats af 100 kr. og vinder dette, regnes nettogevinsten ud således: 2.00 x 100 kr. - 100 kr. = 100 kr. Ved tilbud om gratis væddemål findes der ofte bonusbetingelser, som forhindrer udbetalingen af indsatsdelen af en eventuel gevinst. Kun selve den nettogevinst, der måtte opnås ved udfaldet af det gratis væddemål, kan altså i disse tilfælde udbetales. Eksempel: Betfair Freebet

P

Pengene tilbage bonus

R

Reload-bonus

En reload-bonus (også kendt som kundebonus eller genindbetalingsbonus) er en bonus for eksisterende kunder. En kunde, der ikke har benyttet sin konto i en længere periode eller ikke har indbetalt penge på sin konto igennem længere tid, bliver ofte tilbudt en sådan bonus. Sædvanligvis vil kunden for en ny indbetaling blive belønnet med et procentvist afslag (op til et vist maksimumbeløb) som reload-bonus, efter samme princip som en startbonus.

Risikofrit væddemål

S

Startbonus

En startbonus tilbydes til nye kunder. Efter gennemført tilmelding bliver den nye kunde ved første indbetaling belønnet med en startbonus, hvis udbetaling normalt er forbundet med særlige krav til mindste indskud. I reglen modtager du som bonus ved din første indbetaling et match på dit første indskud, typisk op til et vist maksimumbeløb. Eksempel: Bet365 bonus.

T

Tilmeldingsbonus

V

Velkomstbonus

Nye kunder modtager ofte en såkaldt velkomstbonus ved første tilmelding hos en bookmaker. Der kan dog være markante forskelle fra bookmaker til bookmaker, hvad angår bonussens type og størrelse såvel som indbetalings- og udbetalingsbetingelser. Således findes der på markedet velkomstbonus-tilbud i form af startbonus, gratis væddemål, cashback-bonus eller mobilbonus. I reglen kan en velkomstbonus dertil ikke kombineres med andre bonustilbud; dog gælder det her, at der er lige så mange undtagelser, som der er regler. Eksempel: Bwin bonus.

Venskabsbonus

En venskabsbonus (refer-a-friend bonus på engelsk) tilbydes af bookmakere, når en eksisterende kunde formår at hverve en ven, bekendt eller slægtning som kunde til samme bookmaker. I de fleste tilfælde belønnes både den hvervende og den hvervede med en venskabsbonus. Beløbsstørrelsen og typen af bonus kan dog være forskellig for den hvervende og den hvervede. Dertil får den hvervende som regel først sin venskabsbonus godtgjort, når den hvervede har opfyldt de givne bonusbetingelser (mindste indbetaling, indskudskrav osv.). Ofte er venskabsbonussen for nye kunder generelt mere attraktiv end den "normale" startbonus for nye kunder.