Her vil du finde definitioner på de mest benyttede betting termer, forklaring af bonusordninger og tips til at få bonus på odds og online spil.

Klik på det ord som du ønsker at få mere information om.
Hvis du finder et ord, som ikke står i vores betting-ordbog, så skriv det til os.

B

Bonuskode

En bonuskode er en kode, som du enten skal indtaste eller vælge, når du foretager en indbetaling hos en bookmaker. Bonuskoden anvendes som regel i forbindelse med selve oprettelsen, hvor du bruger bonuskoden til at få din bonus. Du har dog ofte mulighed for løbende at få bonuskoder, som du så indtaster, når du for eksempel laver en indbetaling. Her kan bonuskoden give dig en indbetalingsbonus eller andre bonusser – som for eksempel et freebet eller lignende. Eksempel: Betfair Bonus.

Bookmaker

En bookmaker (fra engelsk; ofte forkortet til bookie) tilbyder væddemål med faste eller variable odds på udfaldet af fremtidige begivenheder, især sportsbegivenheder. Bookmakeren sørger for, at alting forløber smidigt og garanterer med sit navn for udbetaling til vindere af de af bookmakeren tilbudte odds og væddemål. På verdensplan er Bet365 den største bookmaker målt på omsætningen.

Bookmaker Bonus

Spiludbydere og bookmakere i Danmark giver gerne spillere en bonus, som kan benyttes til at spille på oddset. Bookmakerne benytter mange forskellige bonusser såsom freebet, cash-back og kombi-bonus. Den mest populære odds bonus fra bookmakerne er velkomstbonus, hvor bookmakerne giver et bonusbeløb ved sign-up. Et eksempel på en velkomstbonus er en Nordicbet bonus.

C

Cash Out

Cash Out er betting mulighed som især er blevet populær i takt med live bettings udbredelse. Bookmakeren giver spillerne muligheden for at afgøre sit væddemål inden de kampe man har spillet på er færdige. Som odds spiller kan man således minimere sine tab. Hvis man f.eks. ikke tror resultat holder, trækker man sit væddemål tilbage og får tilsvarende lavere odds for sine bets.

Cashback-bonus

Cashback-bonus (også kendt som pengene-tilbage-garanti) er en bonus for nye kunder, som efter gennemført tilmelding og indbetaling bliver belønnet for det første væddemål. I tilfælde af at dette væddemål tabes, føres den pågældende indsats (dog kun op til et vist maksimumbeløb) tilbage på kundens spillekonto. Cashback er især populært som hos 888Sport, der anvender en casbhack-bonus som 888Sport velkomstbonus.

G

Gratis Væddemål

Et freebet, som stammer fra det engelske udtryk for et gratis væddemål, tilbydes som regel, når nye kunder tilmelder sig hos en online-bookmaker første gang. Det udslagsgivende for størrelsen af et freebet kan både være første indbetaling (som ved start- og velkomstbonus), men også indsatsen ved dit første væddemål. I reglen får du automatisk den tilsvarende indsats til rådighed til et gratis væddemål. Bonusbetingelserne (tilgængelighed, indsatsbetingelser, udbetaling) veksler fra bookmaker til bookmaker. Eksempel: Betfair Gratis Væddemål. Oftest er gevinsten fra et gratis væddemål nettogevinsten og ikke indsatsen fra det gratis væddemål og gevinsten.

K

Kombinationsbonus

Kombinations bonus er typisk for både nye og eksisterende kunder. Med en kombi-bonus eller kombinationsbonussen får du som spiller typisk en procentvis i bonus på sin gevinst i forhold til hvor mange spil man kombinere på en kupon. Normalt får du ved at kombinere to-tre kampe en gevinst, der svar til dit indskud gange med det samlede odds for de to-tre kampe. Men med en kombinationsbonus får du både det akkumulerede odds på den givne kupon samt en procentvis gevinst. Bonussen stiger typisk med antallet af kampe på en kupon. F.eks. kan en kombinations bonus give 110 % på en kupon med tre kampe, men hvis du spiller fem kampe lige på, så giver en kombi-bonus måske 120 %. Kravene varierer fra bookmaker til bookmaker, også i procentvis bonus man opnår på sit odds. Blandt de bookmakere der ofte anvender kombi-bonusser, er Bwin. Her kan du få en Bwin bonus, hvor det typisk er to spil, der kombineres til et højere odds.

M

Mobilbonus

Som følge af at flere og flere bookmakere ikke længere kun tilbyder spil via internet, men også via mobilt internet, øges antallet af mobilbonus-tilbud både for nye og eksisterende kunder. Egentlig adskiller mobilbonusser sig kun fra andre bonustyper på et enkelt punkt: Den/det adgangsgivende indbetaling/væddemål skal gennemføres via smartphone eller tablet på bookmakerens mobile internet-platform. Indsats- og udbetalingsbetingelser er som regel også bundet til væddemål foretaget via din smartphone. Med hensyn til størrelse, type og betingelser er der i sagens natur store forskelle på tilbuddene på markedet. Eksempel: Unibet Mobilbonus.

N

Nettogevinst

Ved nettogevinst forstås væddemålsgevinsten minus indsatsen. Det vil helt enkelt sige gevinst – indsats = nettogevinst. Spiller du for eksempel et væddemål med odds 2.00 til en indsats af 100 kr. og vinder, regnes nettogevinsten ud således: 2.00 x 100 kr. – 100 kr. = 100 kr. Ved tilbud om gratis væddemål findes der ofte bonusbetingelser, som forhindrer udbetalingen af indsatsdelen ved en eventuel gevinst. Kun selve den nettogevinst, der måtte opnås ved udfaldet af det gratis væddemål, kan altså i disse tilfælde udbetales.

O

Odds boost

Et odds boost er også det, som man kalder for forhøjede odds. Her har en given bookmaker øget oddset på et bestemt udfald, så det er højere end normalt. Som spiller har du dermed mulighed for at vinde en større gevinst med den samme indsats. Odds boosts gives både i forbindelse med løbende kampagner, bonustilbud og startbonusser. Du kan opleve, at et odds boost forhøjer et odds fra alt fra 0,5 til fire til fem gange standardoddset.

R

Reload-bonus

En reload-bonus (også kendt som kundebonus eller genindbetalingsbonus) er en bonus for eksisterende kunder. En kunde, der ikke har benyttet sin konto i en længere periode, eller ikke har indbetalt penge på sin konto igennem længere tid, bliver ofte tilbudt sådan en bonus. Sædvanligvis vil kunden for en ny indbetaling blive belønnet med et procentvist afslag (op til et vist maksimumbeløb) som reload-bonus, efter samme princip som en startbonus.

Risikofrit spil

Du kan spille på mange måder, men uanset hvad, så er det aldrig sjovt at tabe penge. Derfor er et risikofrit spil tit populært. Med et risikofrit spil spiller du enten ikke for dine egne penge, eller du vil blive fuldt kompenseret og få dit indskud tilbage, hvis du taber. Når man får et risikofrit spil, vil der tit være beløbsgrænse på. Det betyder, at du kan spille op til for eksempel 100, 250 eller 500 kr. på et risikofrit spil. Hvis du så taber, så får du refunderet din indsats.

S

Startbonus

En startbonus tilbydes til nye kunder. Efter gennemført tilmelding bliver den nye kunde ved første indbetaling belønnet med en startbonus, hvis udbetaling normalt er forbundet med særlige krav til mindste indskud og omsætning. Som regel modtager du som bonus ved din første indbetaling et match på dit første indskud, typisk op til et vist maksimumbeløb. Eksempel: ComeOn velkomstbonus.

V

Velkomstbonus

Nye kunder modtager ofte en såkaldt velkomstbonus ved første tilmelding hos en bookmaker. Der kan dog være markante forskelle fra bookmaker til bookmaker, hvad angår bonussens type og størrelse, såvel som indbetalings- og udbetalingsbetingelser. Således findes der på markedet velkomstbonustilbud i form af startbonus, gratis væddemål, cashback-bonus eller mobilbonus. I reglen kan en velkomstbonus dertil ikke kombineres med andre bonustilbud. Dog gælder det her, at der er lige så mange undtagelser, som der er regler. Eksempel: OnsideBetting bonus.

Venskabsbonus

En venskabsbonus (refer-a-friend bonus på engelsk) tilbydes af bookmakere, når en eksisterende kunde formår at hverve en ven, bekendt eller slægtning som kunde til samme bookmaker. Her belønnes den hvervende med en venskabsbonus, mens den henviste spiller kan få en startbonus. Beløbsstørrelsen og typen af bonus kan dog være forskellig. Dertil får den hvervende som regel først sin venskabsbonus godtgjort, når den henviste spiller har opfyldt de givne bonusbetingelser (mindste indbetaling, indskudskrav osv.). Ofte er venskabsbonussen for nye kunder generelt mere attraktiv end den “normale” startbonus for nye kunder. For den spiller der henviser en ven, er der med en venskabsbonus tale om en odds bonus uden indbetaling, da man ikke selv skal foretage nogen form for indbetaling for at få den.