Traditioner hører sig til nytårsaften, uanset om det gælder om at springe ind i det nye år, kysse sin bedre halvdel på slaget 12 eller fyre raketter af. Blandt de mange traditioner er også kongens nytårstale, der hvert år kan ses og høres kl. 18:00.

Det er ikke kun budskaberne, der behøver at være spændende i kongens nytårstale. Selve ordvalget kan også være en formue værd, da man også kan oddse på kongens nytårstale.

Se og sammenlign kongens nytårstale odds fra en række af bedste bookmakere med dansk licens her og se, hvilke ord der giver mest igen, hvis du oddser på kongens nytårstale.

odds på dronningens nytårstale

Kongens nytårstale 2024

For første gang siden 1971 får vi en kongens nytårstale, efter dronning Margrethe smed noget af en bombe i sin sidste nytårstale, hvor hun annoncerede, at hun abdicerede og overlod tronen til sin søn, kong Frederik X, der nu skal holde sin første nytårstale.

I sine nytårstaler plejede dronning Margrethe ofte at komme ind på de store ting i samfundet, som ofte fylder meget. Hun talte om både samfundssind og danskernes tilgang til flygtninge. Det bliver spændende at se, hvordan kong Frederik vil vælge at holde sin første nytårstale.

Talerne kan meget vel indeholde beretninger om livet i kongehuset – herunder også kongehusets øvrige medlemmer. Det er værd at huske, når man oddser på nytårstalen via en af de forskellige betting apps.

Kongens nytårstale odds 2024

Man kan med god grund tage et blik på årets forløb i kongehuset, før man sætter sine odds på kongens nytårstale, da tidligere regenter tit havde referencer dertil.

Her kan du se og sammenligne de bedste kongens nytårstale 2024 odds fra en række udvalgte bookmakere. Udvalget af odds er bevidst bredt og indeholder både oplagte spilmuligheder

Ord
Bet365 bonus Unibet bonus LeoVegas bonus
Prins Christian
Dronningen
Danmark
Oddsene er opdateret tirsdag den 30. december kl. 22:30.

Som man ser i oddssammenligningen, så er der stor forskel på, hvilke ord de respektive bookmakere udbyder odds til, samt hvor stor de vurderer sandsynligheden for, at kongen siger de enkelte ord i sin tale.

Kongens nytårstale odds tilbud

Hold øje med oversigten her og se, hvilke muligheder du har for at få en odds bonus på kongens nytårstale. Vi opdaterer løbende, når nogle bookmakere har tilbud ude på kongens nytårstale odds.

Kongens nytårstale odds: Spilforslag

Hvilke ord skal man så sætte sine penge på, når det kommer til kongens nytårstale? Vi kommer her med stærke bud og sjove spil, som simpelthen bare skal have et forsøg. Listen med spilforslag opdateres når bookmakerne er ude med odds på kongens nytårstale 2024.

Kongens nytårstale: Historien bag

Nytårstalen 2023 var dronning Margrethes 52. nytårstale og sidste nytårstale. Den første gav hendes majestæt tilbage i 1972, knap et år efter at hun var tiltrådt på tronen efter sin far, kong Frederik IX der var den danske monark, der havde indledt traditionen med at give sin nytårstale til befolkningen via TV. Nu er det den tredje danske monark, der skal holde sin nytårstale, når kong Frederik X skal holde sin første nytårstale på tv.

Selve traditionen med at give en nytårstale går dog helt tilbage til 1880’erne under kong Christian IX. Den gang blev talen ikke kaldt for nytårstalen men for en skåltale for fædrelandet.

Talens vej til befolkningen er siden gennemgået en række udviklinger. Frederik VIII satte sit præg på talen, som kan mærkes den dag i dag. Han introducerede i talen til den brede befolkning ved at lade den trykke i de landsdækkende dagblade.

Kong Frederik VIII har også sat et andet aftryk på talen, som i dag er en tradition, når hendes majestæt afslutter talen. Du har muligvis gættet det. Frederik VIIII introducerede den berømte afslutning på nytårstalen i 1909, da han afsluttede den med bønnen “Gud bevare Danmark”, som også dronning Margrethe afslutter sine nytårstaler med. Det bliver spændende at se, om kong Frederik X følger traditionen.

Frederik IX brugte samme afslutning på sine nytårstaler, mens kong Christian X afsluttede sine nytårstaler med en bøn om en velsignelse af nationen, hvilket fik en særlig symbolsk betydning under Besættelsen.

Kong Christian X var den majestæt, der tog det næste skridt i at bringe nytårstalen tættere på befolkningen, da talen i 1941 blev transmitteret i radioen for første gang.

Frederik IX ændrede i 1958 og 1959 på traditionen. Fra 1958 har nytårstalen kunne ses på TV, mens den fra 1959 og frem er blevet holdt nytårsaften fremfor den 1. januar, der var traditionen førhen.