Bookmakerne havde seks hold, som de forud for UEFA Euro 2020 mente skulle slås om trofæet.

Favoritterne bestod her af England, Belgien, Frankrig, Spanien, Tyskland og Holland. De seks lande lå alle med meget kort afstand af hinanden, når man så på de forskellige EM 2020 favoritter og odds på vinder.

Men så bragede Italien ind i favoritfeltet i løbet af gruppespillet, hvor italienerne med tre sejre og en målscorer på 7-0 har spillet sig op som den næst største EM-favorit efter de forsvarende verdensmestre fra Frankrig.

Nu er der fire lande tilbage, der kæmper om trofæet – og blandt dem er Danmark.

Hvem skal man så sætte sin odds bonus på, når det gælder betting på EM 2020? Se mere om EM 2020 favoritterne her:

EM 2020 favoritter og odds

Forhåndsfavoritterne, deres fald og nye favoritter

Lande som Frakrig, Belgien, England, Tyskland, Holland og Portugal prægede alle favoritfeltet forud for EM 2020. Turneringen fik dog en hurtig afslutning for flere af de nationer, mens Belgien og England  som de eneste af de store forhåndsfavoritter står klar til kvartfinalen.

Læs mere om forhåndsfavoritterne, se og sammenlign odds på bookmakernes favoritter til at vinde EM 2020 her:

EM 2020 favoritter: Belgien – Verdensranglistens nummer et

Belgien var blandt de helt store favoritter ved VM i 2018, men her blev semifinalen mod Frankrig endestation. Det kastede alligevel en bronzemedalje af sig, men mon ikke at belgierne har ambitioner og drømme om at gå hele vejen ved EM 2020?

Det er svært at komme på argumenter for, hvorfor Belgien ikke skal være blandt favoritterne, og derfor er også gode EM 2020 odds på netop dem.

Belgien gjorde rent bord med tre sejre i gruppespillet, hvor de for alvor kun blev presset og testet i kampen mod Danmark. Her så belgierne dog ud til at have både det ekstra og individualisterne, der kan gøre den altafgørende forskel.

EM 2020 favoritter: England – Drømmen lever, igen

Endnu en slutrunde, endnu engang er England blandt favoritterne. Det er et scenarie, som man efterhånden har set mange gange, at England regnes blandt favoritterne i de store internationale turneringer. Sådan er det også ved EM 2020.

England er her blandt den kvartet, som bookmakerne har som nærmest lige stærke EM 2020 favoritter. Ligesom Belgien nåede England også semifinalen ved VM 2018.

England spillede sig videre til 1/8-finalen ved at vinde gruppe D, men det var ikke ovenpå imponerende spil. Godt nok indkasserede England ingen mål i de tre gruppekampe, men en målscorer på 2-0 efter gruppespillet vidner ikke ligefrem om et engelsk mandskab, der har fundet det ekstra niveau.

Frankrig – Kan verdensmestrene gøre det igen?

Den ultimative krone i landsholdsfodbold – the double i form af at være forsvarende verdensmestre og europamestre på en og samme tid. Frankrig har en gang tidligere gjort det, da de vandt VM i 1998 og efterfølgende EM i 2000. Kan de gøre det igen?

Frankrig har en lang række stjernenavne, som hører til blandt verdens bedste spillere, men kan det spille sammen som et kollektiv? Det kunne det i 2018, hvor franskmændene slog Kroatien i finalen.

Frankrig vandt “dødens pulje”, som gruppe F med de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, de forsvarende europamestre fra Portugal, Tyskland og Ungarn blev kaldt.

Om det er de svære modstandere så tidligt i turneringen, der har gjort det, skal være usagt, men franskmændene har ikke imponeret endnu.

Spanien – Kommer genrejsningen?

Mens flere af de øvrige favoritter viste, at de var og er blandt verdens bedste ved VM i 2018, så måtte Spanien se sig slået ud allerede i 1/8-finalen af Rusland.

Spanien dominerede international landsholdsfodbold, hvor de i deres gyldne periode vandt VM en gang og EM to gange indenfor fire år og tre slutrunder.

Spanien har dog haltet lidt efter siden da. Ved VM i 2014 kom de ikke engang videre fra gruppespillet, ved EM i 2016 og VM i 2018 var 1/8-finalerne endestationen.

Det store spørgsmål er så nu, om Spanien er på vej tilbage til den absolutte top af international fodbold.

Med en storsejr i den afgørende gruppekamp viste spanierne noget af det, som man tidligere har set fra dem. Men om det var en enlig svale, eller om det blot var begyndelsen, det skal ottendedelsfinalen mod Kroatien vise.

Kan Ronaldo få en sidste triumf?

Holland var i lange perioder op til slutrunden blandt bookmakernes helt store favoritter til at vinde mesterskabet. Hollænderne er dog op mod EM 2021 blevet overhalet af Portugal med Cristiano Ronaldo i spidsen.

Der skal dog mere til, hvis Portugal skal gå hele vejen igen. De gjorde det i 2016 i Frankrig og er dermed de forsvarende mestre ved dette EM.

Portugiserne havnede i den grad havnet ved dette EM’s “dødens pulje” med de to andre EM-favoritter, Tyskland og Frankrig. Tre store nationer der alle er blandt favoritterne til at blive den næste europamester – men kun to af dem er sikret en plads videre, mens det sidste land skal håbe at få en af de fire tredjepladser, der giver en plads i ottendedelsfinalen.

Alle tre gik videre derfra ovenpå en dramatisk afslutning på gruppen med to gange 2-2. Ronaldo, tja, han drøner derudaf og topper topscorerlisten efter gruppespillet med fem mål i tre kampe.

Tyskland – Den evige favorit

Man kan bare ikke snakke slutrundefavoritter, uden man siger Tyskland. Sådan er det også, når man snakker favoritter og betting i Danmark i forhold til odds på vinderen ved EM 2021.

Tyskland har leveret stabilt i snart 20 år. VM-medaljer ved fire af de sidste fem mesterskaber, herunder VM-guld i 2014, samt EM-medaljer ved de sidst tre EM-slutrunder fortæller hvorfor.

Tyskland er per tradition et stærkt slutrundemandskab, så det vil være en overraskelse, hvis Tyskland ikke er at finde blandt de hold, der skal kæmpe om mindst en semifinaleplads ved EM 2021.

Italien – Outsideren der er drøner afsted

Fra slet ikke at være blandt favoritfeltet for alvor er Italien drønet frem i favoritfeltet og topper efter gruppespillet listen efter verdensmestrene fra Frankrig.

Italien kørte i gruppespillet samtlige modstandere over, men hvor stærke er italienerne, når det gælder de helt store modstandere? Svaret kommer nok tidligst i ottendedelsfinalen, da Italien på papiret har en ganske nem ottendedelsfinale mod Østrig.

Skal der en EM-triumf til for alvor at skyde genrejsningen af Italien i gang? Drømmen lever, men ingen tør helt tale om det – især ikke i Italien.

EM 2020 favoritter og odds på vinderen

EM 2020
EM 2020 favoritterBet365 BonusBetfair BonusBwin Bonus Unibet Bonus
England2.502.402.602.43
Italien3.253.003.003.25
Spanien3.754.004.004.10
Danmark10.0011.0010.0011.50

Hold øje med EM odds og EM odds specials

Der er stadig lang tid til, at EM 2020 – som så er EM 2021 fløjtes i gang. Der kan derfor nå at komme ændringer i EM favoritter og odds på vinderne op til slutrunden. Der er også en lang række EM opscorer odds, som du kan kigge igennem, hvis du vil spille på individuelle præstationer.

Du vil også se lang flere bookmakere udbyde flere odds på EM 2020, jo tættere vi kommer på EM 2020. Hold i den forbindelse øje med odds boost på især Danmarks kampe. Det vil være en af de oplagt oddsbonusser, når det gælder betting på EM 2020. Vi har også samlet en overblik over odds på Danmark til EM 2020, som du kan læse.

Oddsene er opdateret tirsdag den 6. juli kl. 15:00. Spil ansvarligt. Regler og vilkår gælder. 18+.